Sterk in het brengen van rust
in je hoofd en je lichaam

Valérie Meert

Hallo, ik ben Valérie, 37 jaar, creatief therapeut en kindercoach.

Ik ben afgestudeerd als Bachelor in de Orthopedagogie. Daarna volgende ik nog een Bachelor Na Bachelor in de Creatieve Therapie (specialisatie Dramatherapie). Mijn diploma Kindercoach was voor mij de spreekwoordelijke ‘kers op de opleidings-taart’.

Al mijn hele loopbaan staan mensen, en dan specifiek kinderen en jongeren op één of andere manier centraal. Of het nu als vormingsmedewerker is in middelbare scholen of als jeugdconsulent in verschillende jeugddiensten, telkens opnieuw komen kinderen en jongeren op m’n pad. Vandaar ook de keuze om me te verdiepen in kindercoaching.

Ik werk met kinderen en jongeren van 5 – 14 jaar die zich om de één of andere manier ‘niet goed in hun vel voelen’. De redenen hiervoor kunnen verschillend zijn: ze zitten in de knoop met hun emoties, hebben last van (faal)angst, hebben weinig zelfvertrouwen, zijn perfectionistisch, hebben moeite met sociale contacten, …

“Always be yourself unless you can be a unicorn, then always be a unicorn”

Elle Lothlorien, Alice in Wonderland

Coaching rond zelfvertrouwen en talenten

Ik wil kinderen en jongeren meenemen in een reis waarin ze hun eigen talent en eigen kracht leren ontdekken en ermee aan de slag durven gaan.
Hen laten ervaren dat de oplossing voor hun ‘probleem’ binnen hun eigen kunnen zit verstopt; ze moeten het alleen nog zoeken en vinden.
Als kindercoach en creatief therapeut wil ik hen ondersteunen tijdens deze zoektocht.
Met speelse, creatieve methodieken (zoals tekenen, knutselen, toneel, verhalen, yoga, …) gaan we samen op zoek naar datgene wat hen terug op weg kan helpen.

Wanneer een kind of jongere bepaalde doelen heeft gesteld en hiermee aan de slag wil en kan gaan, zal de ondersteuning van de ouders belangrijk zijn.
Vergelijk het met het beoefenen van een sport: het kind of de jongere moet naar de training gaan en op zoek durven gaan naar zijn talent. De coach gaat hier ondersteunen in de zoektocht naar dit talent. En de ouders staan ondertussen klaar met een groot spandoek dat toont dat ze in het kind of de jongere geloven.

Weerbaarheid en omgaan met pestgedrag

Tijdens het hele traject staat het kind of de jongere centraal. Het gaat over hun kunnen, hun doelen, hun zoektocht. Tijdens de coaching wordt gebruik gemaakt van de methodieken die het beste bij het kind of de jongere passen.

Dit kan via gesprek, creatieve methodieken of eerder fysieke methodieken zoals rots en water.
Meer info over rots en water vind je hier.

Ik streef ernaar om kinderen terug in hun kracht zetten.

Forse, waar lichaam en geest sterk worden