Sterk in het brengen van rust
in je hoofd en je lichaam

Karima Ben Azza

Hallo, ik ben Karima. Een Maatschappelijk Assistent en een ervaringsgericht werker in het begeleiden van personen met een eetstoornis.

Door het uitoefenen van diverse werkfuncties, krijg ik elke dag opnieuw affiniteit in het werken met en het begeleiden van individuen, gezinnen en hun netwerk.

Dit zowel binnen de bijzondere jeugdzorg, VZW Het Oranjehuis, als binnen de geestelijke gezondheidszorg, JOIN, een intersectoraal multidisciplinair expertiseteam, als binnen mijn eigen praktijk.

Zelf ben ik een spontaan, leergierig en betrokken persoon die haar praktijk enorm behartigt.  Contextgericht, op maat gericht en krachtgericht werken zijn termen die eigen zijn aan mijn manier van werken. Een omgeving creëren waar het voelen van verbinding en veiligheid centraal staat, is voor mezelf  van groot belang.

Om wat ik doe goed te blijven doen, volg ik tal van vormingen en opleidingen bij de Eetexpert en engageer ik mij om frequent supervisie te volgen bij een psychomotorisch therapeute die gespecialiseerd  is in eetstoornissen.

Mijn ervaring als Maatschappelijk Werkster in een contextueel en herstelgerichte organisatie in combinatie met mijn expertise binnen de wereld van eetstoornissen, reikt me de mogelijkheid aan om de noden van personen met een verstoorde relatie met voeding en/of een eetstoornis goed aan te voelen.

“Er oké mee zijn om even niet oké te zijn, helpt je los te laten”

Mahatma Gandhi

Voor volgende zaken kan je bij me terecht:

Het voelen van een verstoord of negatief zelfbeeld:

Jezelf afbreken in de spiegel, dagelijks body checken, meermaals per dag op de weegschaal staan, constant streven naar een lager gewicht, walgen van jezelf en jouw lichaam, obsessief foto’s nemen om jouw evolutie te zien, jezelf constant vergelijken met anderen, niet meer weten wie je écht bent, …

Het hebben van een verstoorde relatie met voeding:

Voortdurend kcal tellen, grote hoeveelheden eten, kwaad zijn op jezelf bij het niet volhouden van jouw strikt eetschema, om dit vervolgens te compenseren door extreem te sporten of te lijnen, na te veel eten jouw voeding uitbraken, je vasthouden aan een strikt dieet, verzamelen van voeding maar hier niet van eten, …

Moeilijk kunnen omgaan met emoties:

Veel voelen maar hier niet over kunnen spreken, je snel schuldig en/of overbodig voelen,  jezelf afzonderen van iedereen en alles, grote hoeveelheden eten door het voelen van verdriet, stress of andere gevoelens, je schuldig voelen en walgen van jezelf na een eetbui,   op automatische piloot naar de winkel gaan en grote hoeveelheden eten kopen om dit vervolgens op te eten, …

Niet of nauwelijks kunnen/durven spreken over wat er jou bezig houdt en wat er jou raakt:

Uit schaamte niet durven spreken tegen je ouders, partner, vrienden, vanuit een bezorgdheid alles voor jezelf houden, je verantwoordelijk voelen om alles zelf op te lossen, …

Belangrijk is dat het hebben van een eetstoornis geen voorwaarde is om tot bij mij te komen.  Het ervaren van een verstoorde relatie met voeding en/of negatieve gedachtes over jezelf en/of jouw lichaam behoren eveneens tot het domein waarrond ik werk.

Graag beluister ik jouw verhaal om vervolgens te bekijken wat ik voor jou kan betekenen. Neem zeker een kijkje op mijn website. Zo leer je zowel mij, als de werking van mijn praktijk kennen.

Forse, waar lichaam en geest sterk worden